top of page

🌞Tři tipy pro lepší den 🌞

Den "Blbec" - každého z nás někdy navštíví. Buď přijde sám, pokoutně, nebo dokonce sešikuje celou sérii smolných dní, kdy máme pocit, že (nám ) nic nejde a všecko je marný. Pochybujeme, co má v našem životě vůbec smysl a zda má cenu se o něco snažit.

 

Těmto dnům se nedá tak úplně vyhnout, i když se můžeme svým životním stylem snažit jejich počet snížit na minimum. I to se počítá. Ani nápady níže neslibují a nezaručují, že obtížné dny zmizí z minuty na minutu. Mohou ale pomoci takové okamžiky lépe snášet, dodat si kuráž a překonat je s grácií či si z nich dokonce i vzít něco efektivního a příjemného! Zkusíte je?


1) (VY)PUSŤE EMOCE VEN!


Nemá cenu si něco lakovat na růžovo - když je prostě den na prd, tak to tak je. Přiznejte si to, dovolte si cítit i vztek, smutek nebo strach. Nechte je projít a odejít. Pak se bude moci dostavit uvolnění a katarze, které nahradí staženost žaludku, pochodující nervy a pesimistické myšlenky - zcela přirozeně, plynule, bez léků a stresu.


2) PŘIPOMEŇTE SI, NA CO SE TĚŠÍTE!


Tato technika hledí do budoucnosti a směřuje k našim cílům, přáním a snům. Zkuste si užít trošku toho snění i přes den - jednak vás to zrelaxuje a možná i zjistíte odpověď na ty vaše věčné otázky Proč (bych měl/a něco dělat/se snažit...). Vrátíte tak smysl i do chvil, kdy vám není nejlépe a snadněji se vám pak zatnou zuby k dotažení a dokončení úkolů. Vzpružte svou motivaci a vůli!


3) VZPOMEŇTE SI NA ÚSPĚCHY!


Všichni bychom byli schopni sepsat z fleku seznam věcí, ve kterých jsme uspěli, které se nám povedly a které nás těší. Zabrousit tedy do minulosti pro jednou pozitivně (ne pro smutné či negativní vzpomínky, ve kterých se někdy chodíme rochnit) a vytáhnout si z té studny zkušeností ty posilující momenty je prostě fantastické a ověřené! Ihned vás to nabije pocitem síly a zvýší to váš pocit "sebeschopnosti".


...a bonusový tip:


4) POŘÁDNĚ SE NADECHNĚTĚ A USMĚJTE SE NA SEBE DO ZRCADLA!


K tomu není co dodat. Snad jen to, že zabere i "pouhý obyčejný" úsměv, který se rozlije po tvářích a který si skutečně fyzicky procítíte. Nicméně když se k tomu ještě uvidíte (a tím přibyde vizuální podnět), aktivujete další smysl (zrak) a zážitek bude zase o něco silnější!



Nezáleží na tom, jaký den zrovna máte.

  • Je celkem ucházející, průměrný? Dodejte mu lesk a šmrnc!

  • Nebo je to ten typ dne, kdy vám jde všechno báječně od ruky? Bezva, podpořte ho ještě víc!

  • Jedná se právě o smolný den, kdy je všechno vzhůru nohama? Tak to je super příležitost pro změnu prožívání těchto náročných 24 hodin!

Je tu snad někdo, kdo by nechtěl mít ještě o něco lepší den? :)

A samozřejmě v neposlední řadě jsem tu pro vaše lepší dny i já s nabídkou probrání všeho, co zrovna nepřispívá k vašemu zářivému dni či nitru...🤝👩‍🌞📔✏️

25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page