top of page

Kdo je to vlastně ten kouč?

Aktualizováno: 13. 3. 2021

Kouč – dnes skoro sprosté slovo, které může působit až negativním dojmem. A to je škoda! I to je důsledek zneužívání tohoto termínu, který se možná dnes již plete se šamanem, trenérem či guru.

Pro mě je kouč parťákem, který Vás podpoří při cestě nahoru a na kterého se můžete spolehnout. Člověk, který jde kus cesty s Vámi, vedle Vás - nemusíte za ním zběsile utíkat, ani se nudit už na začátku cesty, když na něj čekáte. Správný kouč drží tempo s Vámi. Je to někdo, kdo Vás upozorní na případné chyby, které by Váš cíl mohly ohrozit, a udělá to laskavým způsobem. Zároveň se s Vámi zamyslí ihned nad dalšími kroky, abyste mohli jít pohodlně dál a nestáli někde ztraceni jako zbloudilí trosečníci. Kouč je v tom prostě s Vámi – ať už jde o nutnou změnu v jakékoli oblasti Vašeho života, nebo jen máte touhu a ambici jít "vejš", do lepšího. Kouč ve Vás a ve Vámi zvolenou cestu jednoduše věří a pomůže Vám protřídit Váš batoh starostí a obav, když je moc těžký a Vy pod ním klesáte.


Kolik takových lidí kolem sebe v životě skutečně máte?

Neodmítejte něco jen proto, že jste to ještě nevyzkoušeli. Vyjděte ze své pohodlné zóny smrádku, ale tepla, a vydejte se vstříc něčemu vzrušujícímu a novému. Může Vám to jedině prospět, podívat se kapku za obzory svých dosavadních možností. Zde je na místě vytasit klišé, že už samotná cesta je vlastně cíl. Když to takto budete brát, půjde se Vám mnohem lehčeji a radostněji.


Tak co, už máte sbalenou energii, nadšení a chuť hnout s oblastmi ve Vašem životě, které jsou již dlouho zatuchlé? :)


16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page