top of page

Co získáte konzultací se mnou?

Život není problém, který musíme za každou cenu vyřešit nebo zkrotit, ale cesta, po které se můžeme vydat a skrze níž můžeme objevovat hloubky i výšky... A je fajn mít u toho všeho průvodce, který ví, co dělá, nenechá vás se ztratit v džungli myšlenek a pocitů a případně na celý proces "dohlédne". Co tedy získáte ze spolupráce konkrétně se mnou?


  • Budu vám naslouchat.

To je v procesu terapie úplný základ. Někdy je pro mé klienty nápomocné už "jen" to, že jim věnuji soustředěnou pozornost. Jsem s nimi přítomna tady a teď.

  • Poskytnu vám bezpečné a nehodnotící prostředí.

Nejsem soudce, ale psycholog. Mým úkolem tedy není vás hodnotit či posuzovat, ale být tu pro vás. Můžete tedy hovořit s důvěrou, bez masek a přetvářek.

  • Přizpůsobím konzultaci na míru právě vašim potřebám.

Podle tématu, s nímž přicházíte a podle vašich očekávání, společně sestavíme sezení tak, aby vyhovovalo přímo vám. Díky tomu se budete cítit pohodlněji a můžete se plně soustředit na své téma a jeho řešení.



  • V případě zájmu poskytnu svůj objektivní pohled na váš problém.

Poskytnu vám svůj úhel pohledu a je jen na vás, co si z něj vezmete. Někdy mým klientům pomáhá nezaujatá zpětná vazba, třeba když váhají nad nějakým rozhodnutím nebo důležitou životní změnou.

  • Budete mít čas pro sebe.

Můžete se zastavit a opečovat sami sebe. Dopřát si upřímný rozhovor a sdílet, co vás trápí nebo nad čím přemýšlíte.

  • Prostor pro srovnání myšlenek, ale také pro emoce a prožívání.

Myšlení a cítění je obojí provázané a důležité. Ovlivňuje se navzájem. V rámci konzultací budeme mít dostatek času i prostoru se postupně věnovat všemu, čím zrovna žijete a postupně uspořádat myšlenky i pocity.

  • Podporu na vaší cestě.

Aneb ve dvou se to lépe táhne a Sdílená starost, poloviční starost. Klienti vnímají jako přínosné i podporující dobrovolné domácí úkoly, které si ze sezení odnáší. Mohou se tak aktivněji posouvat vpřed.

  • Nový úhel pohledu na vaši situaci.

Někdy to prostě člověk potřebuje od někoho slyšet. Klienti často také říkají, že jim pomáhá se slyšet, když o něčem vypráví nahlas. Kolikrát si uvědomí, že je něco absurdní nebo je naopak napadne skvělý nápad.

  • Empatický přístup během celého procesu.

Empatie je v procesu terapie nesmírně důležitá. Jde o schopnost se klientovi přiblížit, snahu mu porozumět a pomoci mu tak v nasměrování na pro něj nejlepší cestu k tomu, aby se cítil lépe.

  • Můžete být sám/sama sebou.

To souvisí s mým nehodnotícím přístupem. Poslouchám váš příběh, vnímám vás. A je jen na vás, jaké téma přinesete, o čem se budete chtít bavit a na co třeba ještě nejste tak úplně připraveni. Hlavní je začít!

  • Uvolnění.

Úleva u klientů často přichází s tím, že mohou pojmenovat to, co je skutečně trápí. Někomu je milejší způsob vypovídání se, jinému se uleví, když se vypláče nebo vyvzteká. I to je v poradenství a terapii zcela v pořádku.


Není ostuda si říct o pomoc. Právě naopak.


Nebuďte na své problémy sami!

62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page